Bahçe Sulama Otomasyon Sistemleri Nelerdir?
Bahçe Sulama Otomasyon Sistemleri Nelerdir?

Bahçe Sulama Otomasyon Sistemleri Nelerdir?


Teknolojinin gerçekleşmesi ile birlikte pek çok alanda otomasyon sistemleri karşımıza çıkıyor. Farklı alanlara entegre edilen bu sistemler bilgisayar temelli yazılımlar ile birlikte hayatımızı kolaylaştırıyor. Bahçe sulama otomasyon sistemleri ile tarım alanlarının sulanması artık eziyet olmaktan çıkıyor. Belirli bir mekanizmaya bağlı olarak sulama yapılmasına yardımcı olan bu sistemler ile birlikte açık arazi ve tarlaların verimli şekilde sulanması mümkün olmaktadır. Tüm araziler bu şekilde eşit şekilde sulanmış olur. El ile yapılacak olan sulamalarda bir alan fazla sulanırken diğeri daha z sulanabilir. Fazla su tüketiminden tasarruf sağlamanıza yardımcı olan bu sistemler uzaktan müdahaleyi de mümkün hale getirmektedir.
 

Sulama Otomasyonunun Sağladığı Faydalar


Bahçe sulama otomasyon sistemleri pek çok konuda avantaj sunmaktadır.
  • Sulama cihazı sürekli olarak izleme gerektirmez ve görevini kesintisiz bir şekilde yerine getirir. Bu durumda iş gücünde azalma meydana gelecektir.
  • Suyun ilerlemesinin bazı bölgelerde kontrol edilmesi şarttır. Fakat sulama sistemlerine entegre edilecek olan otomasyon sistemleri ile birlikte tesisten uzaklarda olabilirsiniz.
  • Zamanında sulama ile birlikte bitkileriniz ihtiyacı olan suyu alabilir.
  • Yüksek su akışları bitkilere zarar verdiğinden dolayı sulama akış hızı bu makineler ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.
  • Bitki köklerine atılan gübre bu sistemler ile etkili şekilde kökte kalır.
  • Sulama sistemleri sanıldığı kadar pahalı değildir. Düşük maliyetler ile otomasyon sistemleri kurularak etkili bir sulama süreci yaşanabilmektedir.

GSM Kontrollü Sulama


Kanal bölümleri ya da bireysel bölme çıkışlarının otomasyonu yapılarak sulama sağlanabilmektedir. Bahçe sulama otomasyon sistemleri arasında yer alan kanal bölümleri otomasyonu ile birlikte kanal seviyesinin değiştirilmesine izin verilmektedir. Farklı su seviyelerine izin vermek amacı ile oluşturulan bu sistem su düşüşü olan yerlerde tercih edilebilir. Bireysel bölme çıkışlı sistem ise su akışını değiştirmek amacı ile kontrol içermektedir. Sulama ile ilgili detayların sms olarak tarafınıza bildirileceği, uzaktan kontrol imkanı gibi avantajları ile kullanabileceğiniz bu sistemler aynı zamanda mobil uygulama olarak cihazlara indirilebilmekte ya da sesli komut sistemiyle de çalışabilmektedir.

Blog Yazılarımız