Sulama Sistemi Aparatları Nelerdir?
Sulama Sistemi Aparatları Nelerdir?

Sulama Sistemi Aparatları Nelerdir?
 

Büyük ya da küçük alanlar olması fark etmeksizin bahçe sulama zor işlerden bir tanesidir. Ortamda suyun olmadığı durumlarda özellikle bu durum sıkıntılı bir hal almaktadır. Çimleri, fideleri ve ağaçları sulamak için ise sulama sistemleri aparatları kullanılmaktadır. Bir çeşmeye ya da su tankına bağlanan bu bağlantı parçaları ile birlikte düzenli bir sulama sistemi oluşturulabilmektedir. Bahçe sulama ya da yağmurlama olarak iki farklı sulama tekniği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi damlalar halinde ya da hortumla bahçeyi sulamayı ifade ederken yağmurlama sulama ise suyun yüksekten ve basınçla aşağı inmesi serüvenidir. Bitkiler için yaşam kaynağı olan sulama ihtiyacı b-rain sulama sistemleri ile artık ivedi bir şekilde çözülebiliyor.


Bahçe Sulama Fıskiyeleri
 
Bahçe sulama sistemleri aparatları arasında sulama sağlayan fıskiyeler de gelmektedir. Açık alanlarda suyun etkili şekilde kullanılması için fıskiyeler tercih edilebilir. Kullanım amacına göre yer altına ve yer üstüne montajı yapılabilen bu ürünlerin sabit ve sprey şekil ile dönen şekilde versiyonları bulunmaktadır. Sabit olanlar 180 derece bir açı ile sulama yapması mümkünken rotor yani dönen fıskiyeler kendi etrafında 360 derecelik açı ile dönebilmektedir. Suyun geniş açılara aktarılmasına yardımcı olan bu ürünler sulama için tercih edilecek profesyonel ürünler arasında yer almaktadır. Örneğin sahil yoluna yerleştirilecek olan fıskiye sistemleri ile yürüyüş yolu değil de sadece etrafında bulunan çimlerin sulanması bu sistemler ile sağlanabilmektedir.

Yağmurlama Sulama Fıskiyeleri
 
Suyun toprak yüzeyine çıkması sulama sistemleri aparatları ile sağlanmaktadır. Buna yağmurlama sistemi adı verilmektedir. Belirli bir basınç altında yağmurlama aparatlarından geçen su, sulanacak alanın yüzetine uygulanmaktadır. Bu yöntemin uygulanabilmesi için lateral hatlar ve ana borudan su iletiminin basınçlı şekilde sağlanması gerekir. Sistemin çalışabilmesi için ise yağmurlama başlıklarına ihtiyaç vardır. Bazı durumlarda sabit bazı durumlarda ise hareketli şekilde çalışma prensibi olan bu başlıklar ekonomik koşullarda altında ve farklı tipte bir sulama işini yerine getirmektedir. Yatırım ve enerji derleri ile birlikte taşınabilir sistemler, yarı taşınabilir sistemler ve taşınmayan sabit sistemler ile yağmurlama sulama uygulamaları yapılabilmektedir.
 

Blog Yazılarımız