Bahçe Sulama Sistemleri Nasıl Yapılır?
Bahçe Sulama Sistemleri Nasıl Yapılır?

Bahçe Sulama Sistemleri Nasıl Yapılır?


Bahçe sulama sistemleri seçimini yapmak için internet sitelerinden ulaştığınız firmamızı arayarak ücretsiz keşif isteğinde bulunabilirsiniz. Keşif ekibi sulama sistemi kurulacak bahçeyi analiz ettikten sonra fiyat hakkında bilgilendirerek gerekli çalışmaları başlatır.

Bahçenizin sulama sistemine uygun olduğunu belirledikten sonra kurulum aşaması başlar. Standart kurulumda tüm sistemin çalışmasını sağlayan bir kontrolör olmalıdır. Bundan başka sulama sistemlerinin açma ve kapama işlevlerinin sağlanması için uygun vanalar seçilir. Suyun dağıtılmasını sağlayacak olan sprinkler ve püskürtücüler sulamam sistemlerinin standart kurulum aşamalarıdır.

 Sprey ve rotor sistemleri pop-up ve çalı tarzı sprink seçeneklerini karşımız a çıkarır. Bunlardan pop-up stili zeminin altına monte edilir. Çalı tarzı sprink ise yağmurlama gövdeleri ve dik bir şekilde borularla zeminin üzerine monte edilir. Yoğun çalılar ile su alanlarında kullanıldığı için çalı tarzı sprink adını almıştır. Teknoloji ilerledikçe daha modern ve pratik sulama sistemleri kullanılmaya başlanmıştır.

Bahçe Sulama Fıskiyeleri


Bahçe sulama sistemleri bitkilerinizin ve ağaçlarınızın gelişmeleri açısından doğru bir şekilde sulama yöntemi sağlar. Sulama sisteminde ise en önemli materyaller arasında fıskiyeler gelir. Fıskiye kısaca tanımlarsak su püskürtmeye yarayan aletlere denir. Sulama sistemlerinde doğru fıskiye seçimi önemlidir.

Fıskiye seçiminde sulanacak toprağın yapısı çok önemlidir. Eğer sulanacak bahçenizin toprağı yumuşak ve geçirgen ise ve bahçeniz çok büyük değilse sprey fıskiyeler sizin için uygundur. Eğer sulanacak alan geniş, meyve sebze bahçesi gibi bir alan ise döner fıskiyeler sizin için daha uygundur. Çünkü bu fıskiyeler 360 derece dönerler ve suyun etkili bir biçimde dağılmasını sağlarlar.  

Yağmurlama Sulama Fıskiyeleri

Yağmurlama sulama sistemi büyük alan ve geniş araziler için uygundur. Bahçe sulama sistemleri içinde otomatik yağmurlama sulama sitemleri her türlü geniş araziye uygun olduğu için en çok kullanılan sistemdir.

Yağmurlama sisteminde sprinkler boru hatları üzerine yerleştirilir. Yağmurlama fıskiyeleri olarak çoğunlukla döner fıskiye modelleri seçilir. Yağmurlamam başlıkları seçilirken arazinin eğimi dikkate alınmalıdır. Bahçe tipi yağmurlama başlıklarında su püfkürtme açısı 10-12 derece kadardır. Yüksek basınçlı yağmurlama sistemleri daha çok tarla bitkilerinin sulanmasında fayda sağlar.
 

Blog Yazılarımız